OOK QUARTIER BLEU IS EEN PROJECT DAT JANSSENS ELEKTRICITEITSWERKEN MEE TOT EEN GOED EINDE BRENGT

OOK QUARTIER BLEU IS EEN PROJECT DAT JANSSENS ELEKTRICITEITSWERKEN MEE TOT EEN GOED EINDE BRENGT

De eerste fase van het project, met een tweehonderdtal appartementen, zou eind 2019 afgerond moeten zijn. Het is een hele onderneming om in zo’n grootschalig bouwproject elke wooneenheid of bedrijfsruimte van elektriciteit te voorzien. Een kolfje naar de hand van projectleider Matthijs Beckers, mede-eigenaar van Janssens Elektriciteitswerken. Dat bedrijf heeft een dertigtal arbeiders in dienst en focust zich op middelgrote tot grote projecten. “Het gaat om bijvoorbeeld appartementsgebouwen, scholen, kantooren industriegebouwen. We zijn een vaste partner in de zorgsector. We verzorgen alle elektriciteitswerken: van glasvezel tot hoogspanning, over branddetectie en inbraakpreventie, tot toegangscontrole, camerabewaking en oproepsystemen.” Ook Quartier Bleu is een project dat Janssens Elektriciteitswerken mee tot een goed einde brengt. “We doen naast de elektriciteitswerken ook de branddetectie op de gehele site, toegangscontrole en de videofooninstallaties.”

Matthijs geeft toelichting bij de uitdagingen die Quartier Bleu stelde. “Het moeilijke in dit verhaal is dat de tellerlokalen en de laagspanningsborden zich in de verschillende kelderverdiepingen bevinden, soms tot 200 meter verder. Van daaruit  moet de bekabeling naar de verschillende niveaus vertrekken. We werken dus met vele schachten waarin we de kabels aan de hand van kabelladders en kabelgoten naar boven leiden, tot in de appartementen en winkels. Ook moeten alle deelblokken via deze tracés

met elkaar verbonden worden voor onder meer de koppelingen van de branddetectie, toegangscontrole en alle andere sturingen.”


Heeft u een vergelijkbaar project in aantocht?
Wij helpen u graag verder, contacteer ons!

Quartier Bleu